Venus | Orupgade 9 | 4640 Faxe | Tilbudsleder Ann Sofie Krogsbæk | Tlf. + 45 25 45 94 43| E-mail: infovenus@startskuddet.dk
Vi er lidt af et krammehus, og vores fokus er en anelse selvoptaget. Men altså på den gode måde.
Gæster – uanset om det er en visitator, et tilsyn, pårørende eller andre – må for eksempel acceptere, at vente, hvis en beboer har brug for et kram eller en samtale.
Vi fokuserer kort sagt på vores beboere og fællesskab, fordi det at blive set og hørt er afgørende for at skabe rum til udvikling.
De mennesker, der kommer til Venus, har været i miljøer, der har fokuseret på de ting, de ikke kan, så vi har konkluderet, at alle har lært rigeligt om den side. Nu skal vi dyrke de ting, du kan og vil. Derfor er vores tilgang anerkendende på vilje, intentioner og konstruktivt blik for de små skridt.
Når man bor på Venus, er man selv med til at holde sin egen lejlighed og fællesarealerne i huset. Vi hjælpes ad med at skabe et hyggeligt og rart miljø at være og leve i.
Ingen dage er ens på Venus, men vi lægger vægt på en stabil struktur og en kendt hverdag. Sådan skal det være, når man har brug for rum til at udvikle sig.
Hver dag har vi fælles aftensmad, der følger en madplan, som vi alle er med til at udarbejde i løbet af weekenden for den følgende uge. Derudover sker det jævnligt, at to eller flere beboere finder sammen om projekter i køkkenet, og så bliver husets øvrige beboere senere inviteret på kage eller anden madoplevelse.
Fællesrummene er omdrejningspunkt for aktiviteter dagen igennem, når vores bordtennisbord, spil eller bordfodbold er i brug. Det fælles tv har flere streamingtjenester og tv-kanaler, og bliver ofte samlingspunkt for en film, som vi skiftes til at vælge.
En gang om måneden har vi husmøde, hvor vi taler om den seneste tid og lægger planer for tiden forude. Dagsorden udarbejdes i samarbejde ugen op til mødet, og alle har mulighed for at bidrage med emner. Mødet giver et godt fundament for at finde sammen om at løse ulmende konflikter, udvikle sjove ideer og lægge vilde planer sammen. Vi køber for eksempel sjældent nyt til huset uden det har været drøftet på vores husmøder, og ofte er der mindst en beboer involveret i det praktiske, når et nyt køb skal realiseres.